dimarts, d’abril 25, 2006

Salvem la mar de l'Ebre

S'ha estrenat el web del moviment Salvem la mar de l'Ebre, que treballa per evitar que s'implanti una central eòlica marina davant de la costa del Delta. El proper dissabte, 29 d'abril, celebren una xerrada a La Ràpita, a càrrec d'Alberto Vázqueaz Figueroa. Serà a les 18h al saló d'actes de l'Ajuntament.

diumenge, d’abril 23, 2006

Èxit d'assistència a l'assemblea

La 8a Assemblea de la PDE ha estat un èxit. La sala d'actes de la Cambra de Comerç s'ha quedat menuda. Hi havia gent de tot arreu i també hi havia polítics. Si no m'equivoco però, de polítics socialistes no n'hi havia. Una llàstima, perquè no ha estat una assemblea per atacar-los i demonitzar-los, sinó per demanar que les coses es facin d'una altra manera, des de l'agraïment a la derogació del transvasament i des del coneixement del tarannà dialogant de l'actual govern espanyol. Els socialistes, no sent-hi, sembla que hagin adoptat la postura de CiU, quan en temps del PHN evitaven acudir a les assemblees. Així m'ho ha sembla a mi, no és que hagi de ser així.

Fotos a Flickr.

diumenge, d’abril 16, 2006

Missatge de Manolo Tomàs

Aquest és el text de Manolo Tomàs convocant-nos a la vuitena assemblea de la PDE i fent-nos arribar el cartell de la mateixa:

Les Terres de l'Ebre i, en general, tot el moviment social de la Nova Cultura de l'Aigua, ens trobem en un moment clau. La modificació del PHN va suprimir l'articulat que feia referència al gran trasvasament de l'Ebre, però el desenvolupament de la resta de la llei, sobretot allò que fa referència als regadius i embassaments de la Conca de l'Ebre (l'annex 2n), ens porta a una política de fets consumats per la qual, de no aturar-se, es produirà un impacte social, econòmic i mediambiental de efectes molt negatius i irreversibles sobre el nostre territori.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre sempre ha estat considerada inoportuna pels que han manat . Abans eren uns i ara molesta a una part dels altres.
Està en joc el futur del nostre territori i la dignitat de la gent que amb tanta força i fermesa ha lluitat durant aquests darrers anys. No ha de fer por a ningú que en aquesta nova etapa, en la qual tindrà un paper determinant la pedagogia i el rigor, la societat civil ens tornem a organitzar per a evitar el que des de les nostres institucions no estan sent capaços de fer.

Per la Nova Cultura de l'Aigua,
en defensa del Riu i del territori
Ni una gota més .


Manel Tomàs

dijous, d’abril 13, 2006

Vàries assemblees locals, contra la convocatòria d'assemblea

Vàries assemblees locals de la Plataforma en Defensa de l'Ebre(PDE) signen una carta al setmanari La Veu de l'Ebre contra la convocatòria de la VIIIa Assemblea de la PDE, amb títol VIIIa Assemblea sectària. Es tracta d'un episodi més de l'escisió que va viure's dins del moviment un cop els socialistes van arribar al govern, és a dir, un cop aturat el transvasament. L'ús del nom de la Plataforma, l'estat de comptes i l'oportunitat de fer la convocatòria ara són motius utilitzats en aquesta carta. Les assemblees locals convocants són Aldover, Deltebre, Sant Jaume, Xerta, Jesús, Ulldecona i Tortosa.

dijous, d’abril 06, 2006

VIIIa Assemblea de la PDE


Dissabte 22 d'abril, a les 19:30h, a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, hi ha la vuitena assemblea de la PDE. El lema de la convocatòria és ALERTA! i es parlarà dels perills que encara planen sobre l'Ebre: els regadius, els embassaments, el Xerta-Sénia i el ministransvasament.

dimecres, d’abril 05, 2006

Tortosa, monàrquica i constitucional

Publica LA MARFANTA una entrada sobre una moció presentada per IC-V a l'ajuntament de Tortosa per commemorar el 75è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola. Els socialistes tortosins no hi han donat suport, per no anar en contra de l'actual règim espanyol. Si la moció d'IC-V només pretenia un reconeixement a la II República, no s'entén gaire l'oposició a una moció així. I com ja s'ha pogut llegir en altres entrades de LA MARFANTA, a sobre els tortosins tindran els ducs de Palma com inauguradors de la fira Expoebre. El republicanisme és una etiqueta que es treu al carrer quan cal, i que quan cal també s'amaga.

Petició de concessió per al golf de l'Aldea

Damià, del Gepec, ha enviat un missatge a ebrencs sobre la petició de concessió d'aigua, que Armilar SL ha fet per regar el camp de golf i urbanització annexa a l'Aldea.