dijous, de març 23, 2006

Vegueria i nació, un paral·lelisme

Avui Joan Sabaté parlava de la importància de la vegueria de les Terres de l'Ebre, una realitat més propera, reconeguda dins de Catalunya. Si recordeu, i Pasqual Maragall ho va comentar així, segons el nou Estatut modificat, Catalunya és una nació per als catalans i una nacionalitat per als espanyols. Amb les vegueries anem pel mateix camí. Terres de l'Ebre serà una vegueria per als catalans i part d'una província per als espanyols? És clar que l'Estatut s'ha de sotmetre a la legislació espanyola per alterar la divisió provincial. Però, és cert també que les vegueries catalanes han de tenir l'objectiu de substituir completament les províncies. Sinó, continuarem tenint una administració de més al país.

1 comentari:

JG ha dit...

Bones. En referència a l'encaix que tindran les vegueries en la Constitució espanyola (i la seva incompatibilitat amb tes intocables províncies espanyoles), he escrit recentment un article explicatiu, que podeu trobar al meu blog personal, a http://pepgv.blogspot.com/ titulat "Aproximació teòrica de les vegueries en l'Estatut".
Espero que us serveixi.
Per cert, nosaltres des del Penedès també reclamem una vegueria per la nostra regió, espero que des de l'Ebre ens dongueu suport i ens comprengueu.