dimarts, d’abril 01, 2008

La nova onada de transvasaments

Des d'abans de les eleccions que es ve parlant d'un transvasament imminent del Segre cap al Llobregat, aprofitant la galeria de servei del túnel del Cadí. CiU va fer-se'n ressò. Han passat les eleccions i el govern català ja ha acceptat que sí, que vol fer aquesta canonada a la qual es nega d'anomenar-la transvasament, alhora que l'Agència Catalana de l'Aigua ha demanat reunir-se amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per parlar de la interconnexió de l'Ebre amb el Llobregat, prolongant el minitransvasament.

La PDE ha estat des del 2004 avisant que hi havia altres projectes conflictius quant a l'aigua, tot i haver-se derogat el transvasament de l'Ebre del PHN del PP. Però, no se l'ha escoltat. La voluntat d'interconnexions, de crear noves transferències d'aigua, l'augment de regadius en una època de manca d'aigua i de dubtosa rendibilitat dels conreus, els nous canals de regadiu que poden esdevenir fonts de transferència d'aigua en cas de ser infrautilitzats, el Pacte de l'Aigua de l'Aragó, els embassaments del Pirineu Aragonès,... Tenim un seguit de projectes que ens han de preocupar per cap on apunta la política d'aigua del govern.

S'ha plantejat la situació de sequera a Catalunya com una alarma nacional, els mitjans sembla que es posicionen a favor de transvasar aigua, en la línia dels mitjans del País Valencià de Múrcia quan demanaven l'aigua de l'Ebre, i és evident que la societat ha de mobilitzar-se si realment vol evitar que aquells que van treure rèdit de la mobilització contra el PHN ara facin allò que denunciaven de PP i CiU.

Banner no als transvasaments